Trustpilot og Google stjerner

Misbruget af Trustpilot og ikke mindst Google rating har taget fuldstændigt overhånd.

Vi lever i en tid, hvor det at blive set er vigtigere en pli og respekt for andre. Alle har en mening om alle, lovligt eller ej – Folk er iskolde.

Folk har en uhæmmet trang til at sværte alt til for at få afløb for deres egen uduelighed.

Skyldig, men gav alle andre skylden

Et rigtig godt eksempel er folk som absolut ikke kan indse realiteterne fra deres egen fortid. Episoden med den dame som gav et rejsebureau 1 stjerne fordi at hun og hendes familie ikke fik indrejse til USA og mistede en masse penge.

Hun kunne ikke indse at hun brød nogle regler om ophold i USA for 25 år siden, og mente derfor at USA ikke kunne tillade sig at afvise hende. Helt og holdent hendes egen fejl.

Ikke nok med at rejsebureau fik en på hatten, så fik Trump også skylden. Når man er nået dertil hvor man ikke kan indse, at de fejl man SELV har begået er anledningen, så er man gået i total forægtelse fra virkeligheden.

Bitre folk, med løse fingre

Et andet eksempel er et spisested som fik få stjerne for at det blæste for voldsomt. At manden ikke kunne se og vurdere vejrforholdende er mig en gåde. Men det virker mere og mere som at folk aktivt opsøger emner de kan kritisere højlydt gennem de sociale medier for at få opmærksomhed og flere likes.

Jo mere bitter man er des mere skal der pyntes på sit egen facade. Nu er det blevet vigtigt for folk at udlevede deres surhed og lade det gå ud over succesfulde steder, eller firma’er.

Ser man f.eks på gambling, så har de fleste steder kun 1 stjerne. Dette viser den tydeligste tendens til at folk absolut ikke har i sinde at tage ansvaret for deres egne fejltagelser.

Enhver kan jo sige sig selv at gambling aldrig nogensinde har været en levevej for nogen, uanset hvor dygtig man er, så er den branche bygget præcis til at plukke hver en krone ud af dine lommer.

Behandlingssteder får også fingeren!

Hvis man ikke kan se det, så er det nok tid til at gå til noget seriøs behandling. Heller ikke behandlingsstederne slipper godt fra disse sure mennesker. Sandheden er ilde hørt, og når de får sandheden serveret, så er det også galt.

Pengemaskiner

Bortset fra det, så er Trustpilot kun en pengemaskine, som udnytter tidens trend med masse-anmeldelse af forretninger. Der er nogle som er brugbare, men 9 ud af 10 gange er det skudt helt ved siden af.

Nøjagtigt det samme sker for stjernerne hos Google. De er blevet mere og mere populære de senere år, og er et usædvanligt godt redskab for konkurrenter at statuere eksempler mod deres ærkefjender. Det er dog ikke så nemt på Google’s intelligente system.

Trustpilot er ikke helt upartisk, f.eks har de helt fjernet producenterne indenfor gambling så de ikke kan anmeldes men spillestederne kan man stadig anmelde. Se .f.eks 2 af de større spilproducenter Play’n’Go og Netent. Kan du finde dem på Trustpilot? nej og hvordan har de så lige fået dette gennemtrumfet? Penge? – Hvem ved.

Fuldstændigt ubrugeligt

Vurderingsservices som disse er komplet ubrugelige, og det er lidt det samme som den tid hvor alle pludselig skulle have eMærket for at bliver betragtet som “legitime”.

Sagen er bare den, at banditterne forlængst har lugtet fordelen, og sagtens kan betale de 5000 om året da de jo kan snyde mange flere ved at have dette mærke. Andre udnytter det kun som et billigt backlink.

Disse services vil med tiden forsvinde, ligesom Facebook også vil.

Tiderne ændrer sig, og desværre lever vi p.t i en tid med ikke bare gråzoner, men fuldstændig uhæmmet misbrug på kryds og på tværs.

Navigate