Tidsrejser på nettet (World Wide Web)

Selvom World Wide Web virker ungt, så har det alligevel en del år på bagen.

Det er kun lidt over 30 år siden at World Wide Web blev til i næsten den form vi kender i dag. Der har været en del forbedringer rent visuelt hen af vejen.

Da World Wide Web “nettet” kom til Danmark

Først engang i midten af 90’erne vågnede Danmark op, og så tog det for alvor fart. Vi var som sædvanligt flere år bagud ifht. Sverige.

Det kom da – men der var boblen begyndt at revne allerede og de stakkels lykkeridderne som forsøgte alle de samme tricks som allerede var opbrugte stod så der og så smarte ud, alt imens svenskerne og nordmændende grinende kunne se på at vi i Danmark var mindst 2 år bagud.

Det var nu ikke så meget ovenstående denne artikel skulle handle om.

30 års historie lige til at grave i

Nu er det sådan at med lidt over 30 års historie, så er der en del at hente for de nysgerrige som gerne vil grave lidt ned i web-historie. Både historisk, men også hvordan websider så ud for mange år siden.

Heldigvis er over 387 milliarder gamle websider gemt, helt eller delvist i web-arkiverne. Så du har alle muligheder for at benytte hele vinteren til at grave fortiden frem og drille dine forældre, familie og venner.

Her er der faktisk mange skjulte skatte. Du kan f.eks finde din fars første forsøg på at lave et website fra da du var spæd. Du kan se din mors gamle opskrifter og historier om jeres rejser til Mallorca. Desværre er mange af billederne fra gamle tider ikke taget med, men man kan se alle teksterne om ikke andet.

Du kan også finde alle de gamle svindleres hjemmesider. Dem var der mange af i starten. F.eks Tommy Dender‘s kopimaskine leasing scam og meget andet.

Du kan nok også finde en del sandheder, men også de største løgnehistorier i mands minde 🙂

Find hemmeligheder, kiksede sider og dårlige minder her: http://web.archive.org

Navigate