Streaming er døende

Streaming af live koncerter var store i nogle uger samtidigt med nedlukningen af landet.

Musikere fra alle samfundslag, nye som kendte oversvømmede streamingsservices på Facebook, Twitch m.fl. kort efter at Danmark første gang blev lukket ned.

På det tidspunkt syntes man nok, at det var fedt og at musikerne også skal overleve. Det var underholdende, men efterhånden begyndte interessen for dem at dø. Nogle var gode til at skabe en interesse ved at genindspille gamle klassikere i lidt ændret form.

Midlertidige bands som “At the movies” bestående af en perlerække af musikere fra den danske rockscene nåede at lave en snes, og som blev rigtigt godt modtaget. De fik lavet noget merchandise og solgt nogle vinylplader og var meget populære her i landet.

Projektet kørte bedre end de fleste og var en lækker torsdags-overraskelse når de smed nye video’er op på Facebook. Youtube kanalen har tæt ved 7000 følgere og også mange på Facebook.

Nogle stak hovedet frem 1 eller 2 gange og forsvandt igen

Gamle kendte bands forsøgte sig også, men virkede ikke specielt engagerede og det kan publikum mærke. Ikke alene det, men især Facebook streams hakkede og var generelt i så dårlig kvalitet at folk aldrig rigtig fik noget ud af disse live streaming udsendelser.

Streaming services har kronede dage

Streaming branchen fik pludselig travlt og konkurrencen var hård. Mest fordi at alle nu skulle arbejde hjemmefra og havde behov for at holde møder online. Det var da også meget smart, især for dem som ikke tidligere havde stiftet bekendtskab med streaming. Streaming har eksisteret i mange år, og mest brugt til møder med folk i udlandet. Man sparede mange penge ved at lave videokonferencer. De fleste bliver dog ret hurtigt træt af dette også.

Mennesket er et socialt væsen

Menneskser kan ikke undvære hinanden. Om man kender hinanden eller ej, så er det at være iblandt andre en meget vigtig faktor for at vi kan fungere.

Men andre streamere klarer det fint, så er live musik over nettet ikke det man gider. Streaming er som skabt til gaming, hvor man live kan følge folk spille spil.

Mange har brugt mange timer på at forsøge at etablere et publikum og måske tjene en lille skilling. Det er dog meget begrænset hvad de har kunne få ud af publikums pengepung.

I øjeblikket virker det som om at folk er kørt sure i det pludselige lille boom der var med liveudsendelser. Musikerne vil stadig lige uanset hvor god teknikken bliver, det er bare sådan det er.

 

Navigate