Stig Pryds – Fra invalid til elite fridykker

Stig Pryds rejste sig fra en alvorlig sygdom som kostede ham både kone og firma.

Fridykning (eller freediving som det hedder på engelsk), blev Stig’s redning.

Psoriasgigt er ikke noget man spøger med. At blive ramt i en så ung en alder er tragisk. Endnu værre er det medicinhelvede man skal igennem bare for at kunne holde dagene ud.

Efter 5 år i medicinhelvedet fandt Stig, ved et tilfælde under svømmetræning, vejrtrækningsøvelser og fænomenet “fridykning”

Stig var efter mange år i medicinhelvedet tilbage, og kunne smide stokken og fokusere på sin fridykning (freediving) som han ret hurtigt blev rigtig god til. Så god at han er betragtet som elite fridykker og er blandt verdens bedste. Stig har en hel række nordiske og danske mesterskaber bag sig.

Stig laver en vejrtrækningsundervisning hjemmeside

Efter en række år med foredrag i hele landet, fik Stig i 2020 lavet en undervisningsside fyldt med video’er som alle handler om vejrtræningsøvelser og yoga (pranayama). Det er intet mystisk ved dette som man ellers ser hos en del wellness folk, og er ganske ligetil.

Udvalget er ret stort, og der er video’er i alle genrer lige fra dem som henvender sig til gigtramte, og folk med stress. Det vi ser er de tilbagemeldinger fra folk som Stig har undervist og ikke mindst dem som har stiftet bekendtskab med undervisningssiden er at de alle i kor roser dise undervisninger op til skyerne.

Vi har selv testet det via en times test vejrtræknings-video, og det kom fuldstændig bag på os hvor effektivt det er. Man må sige at det er et område som man burde være mere opmærksom på. Efter små 20 minutter den første dag var effekten der med det samme. Man føler at man har mere energi, mindre træt og man er bare afslappet og “på”. (effekten af vejrtræningstimen forblev effektiv ihverfald hele ugen efter, og vi har en tendens til at sige at det etsadig har en effekt her lang tid efter). Man bliver bidt af det, og efter at have prøvet det af anden gang kan man slet ikke undvære det.

Det er ikke kun øvelserne i sig selv, men også måden undervisningen bliver kørt. Man bliver guided af en utroligt velafbalanceret og sympatisk Stig som ved hvad han gør.

Han har noget at have det i, for det er ikke mange mennesker på denne jord som kan dykke over 100 meter og forblive i dybet i mere end 3 minutter ad gangen. Som elite fridykker formåede han at skabe en masse respekt om sin person.

Vejrtrækningsøvelser er noget alle bør prøve, og du kan helt sikkert finde lige præcis det som passer til dig på Stig’s hjemmeside her: stigpryds.com

Navigate