Sociale medier bør underlægges strammere regler

I lyset af de seneste 2 amerikanske valg bør myndigheder og ikke mindst EU tage dette  op til efterretning.

Der er ingen tvivl om, at vi i både 2016 og 2020 alle har været vidner til de sociale mediers negative indvirkning på demokratiske valg og ikke mindst vores dagligdag.

Det er blevet for nemt for anonyme folk at plante falske påstande, til stor irritation for mange og denne trend truer vores vestlige demokrati.

Ikke alle kan skelne mellem sandt eller falsk

Det er ikke alle som er i stand til at filtrere den strøm af information som lander på de sociale medier vi benytter os af. Det skaber store problemer for alle, ikke mindst vort demokrati når politikere og tilhængere bliver dygtigere til at manipulere hele befolkninger med falsk information.

Også et problem i Danmark

De fleste af os syntes at det amerikanske valg, og Trumps bombardement af de sociale medier har været ekstremt. Faktisk til en grad hvor efterhånden mange af os ser det tydeligt. Det er dog ikke alle som kan skelne om hvad der er sandt, manipuleret og falsk.

Vi har set det hos partiet “Nye Borgerlige” som i høj grad benytter sig af sociale medie folk som har lært lidt for meget af den amerikanske model. Det farlige er at de blander fakta med vilkårlig statistik og fabrikerede tal og data.

De forsøger i høj grad at spille på vores følelser ved at fremstille sager i en form så det ser ægte ud. Der skal et meget skarpt øje til at gennemskue mange af deres påstande.

Lovgivning som gamblingbranchen

Der er ingen tvivl om, at man i fremtiden bliver nødt til at bremse den strøm af falsk info og nyheder ved at begrænse adgangen på lige fod med gamblingbranchen.

Gamblingbranchen kræver dokumenter i form af ID og NemID så der aldrig er nogen tvivl om en persons identitet. Det bør stedet som Facebook og Twitter også indføre, hvis man skal sætte en dæmper for det kaos og anarki som vi ser i dag.

Personer, og foreninger eller politiske partier skal alle verificeres på en måde, så enhver udtalelse har en ansvarlig der kan stille ansvarlig i det tilfælde at der er overtrådt regler og ikke mindst lovgivningen.

Det vil måske ikke helt lukke for strømmen af falsk data, men det vil dæmme op for den uhæmmede opførsel vi ser i dag. Børn skal fra starten lære at overholde lov og regler.

Twitter et stort fremtids problem

De sociale medier er endt som det perfekte propaganda værktøj, og det amerikanske valg i 2020 vil åbne øjenene op for alvoren. Læs denne artikel om Social media propaganda

Toneangivende folk lukker ned for deres sociale medie konti

Mange kendte, og ukendte har i længere tid sagt fra – Man kan læse om endnu en her:

Fransk fodboldlegende fik nok og slettede alt: ‘Det er på tide at sige fra!’

Navigate