Sådan kommer du mentalt gennem Corona krisen

Corona krise: Corona, Covid-19, influenza – Pandemien har fuldstændigt overtaget hverdagen i Danmark.

Folk var forholdsvist rolige i begyndelsen, men nu begynder de så småt at blive utålmodige. I disse Internet tider kan folk allerhøjst forholde sig til store ændringer over en weekend, men så skal der også ske noget når den er forbi.

Under isolation sker der rigtigt mange ting i ens hovede, og det handler om at finde på noget som kan være en rutine over længere tid.

Det er nu at man skal finde brætspillene frem og arrangere mesterskaber i de små hjem. Arbejder man med IT kan man benytte sig af de mange gratis kurser som findes på nettet. Hvis man ikke kan finde på noget, så er det at det bliver farligt.

Et ganske simpelt lille tip er, at man sætter sig ned og laver en plan for den kommende uge. Det er faktisk sket ikke svært at lave faste planer.

Tilbuddene er mange på nettet, men hvad sker der hvis det også kollapser?

Der er Netflix, youtube, twitch og dit almindelige TV og selvom man godt kan se serier, og film i nogle dage kan man ikke blive ved uden at det bliver for meget. Man behøver ikke nødvendigvis ikke at lave noget med hele familien hver eneste dag. Der skal være plads til at være sig selv hvis man ikke skal blive vanvittig.

Rådet er ganske simpelt

Stå tidligt op, sæt kaffe over – Brug den første time på at scanne nyheder og TV. Det er godt at være opdateret. Planlæg evt. nogle udfordringer hvor hele familien deltager på et forudbestemt tidspunkt.

Under isolation er spontanitet ikke den allerbedste medicin og hver især skal have en del luft og tid til sig selv, så man skal ikke booke hele dagen til “leg”. Faste rutiner på bestemte tider af døgnet hvor selv den kræsne teenager kan være med. På de tidspunkter hvor der er planlagt ting, som f.eks morgenmad, frokost og aftensmad SKAL alle deltage. Det kan ikke nytte noget at den sure teenager bliver siddende på værelset fordi at vedkommendes Netflix serie er blevet spændende.

Alle skal involveres og der er ikke plads til undtagelser. Rutinerne skal overholdes og man skal lave nye planer for hver kommende uge. Er der nogle i familien som falder fra, så skal luften renses og alle gøres klart at det er vigtigt at man holder sammen og er fælles om de fleste ting, men at der også er plads til at være sig selv.

Tag rutinerne alvorligt hvis du ikke skal blive vanvittig, isolation er den snigende og farlig størrelse man absolut ikke skal spøge med.

Navigate