Ronnie Atkins – One Shot

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (Frontiers Music)

En af de bedste udgivelser i nyere tid er begået af ingen ringere end Pretty Maids‘s sanger Ronnie Atkins med sit første solo-album “One Shot”.

Omkring påsken 2020 fik Ronnie konstateret cancer, og som i første ombæring først mentes var fredeligt og umiddelbart syntes ikke at være et dårligt tegn. Men kun 6 uger efter og efter en række undersøgelser blev det konstaterede at Ronnie havde uhelbredelig kræft i stadie 4.

I første omgang, og som de fleste af os ved med cancer, er at man først går i panik. Det var ikke andeledes for Ronnie som dog efter en tid accepterede sin skæbne og som Ronnie har udtalt, så har man 2 valg.

Man kunne sætte sig ned og have ondt af sig selv og bare gå til, eller også kunne man prøve at få det bedste ud af den tid man har tilbage – Ronnie valgte den sidste model, og det er vi taknemmelige for – For det han har fået udført er ikke mindre end et mirakel.

Minder fra Pretty Maids storhedstid

En fantastisk præstation som også bringer minderne tilbage til Pretty Maid’s storhedstid i tone og stil, men stadig anderledes og personligt uden at Ronnie Atkins fraviger sin fortid sammen med Pretty Maids. Pretty Maids som ikke bare er et band, men et band som vitterligt kunne lave iørefaldende rockmusik bedre end de fleste.

Måske er Pretty Maids ikke just akademisk konservatorieuddannede musikere, men de har noget helt andet. De har hjertet og sjælen med. Ikke overraskende, da de jo er vokset op med Thin Lizzy, Deep Purple, Black Sabbath m.fl og det er tydeligt at de er tro mod arven fra de tunge drenge.

Helt nede på jorden

Ronnie Atkins alias Paul Christensen fra Vejle (zumme blandt venner) er en stille gemyt med fødderne solidt plantet i jorden. Han er en imødekommende, sympatisk og utrolig venlig mand og så er han en af Danmarks bedste rocksangere i sin genre. Han er god til at skrive gode melodier, og ikke mindst til at sammensætte solide ørehængere uden at det på noget tidspunkt lyder “kunstigt”.

Ronnie er det man kan kalde en ægte troubadur og vil blive husket som en sådan for eftertiden. Ronnie er kernen af Pretty Maids sammen med Ken Hammer og som har holdt en konsistent linie trods tidens skift.

One Shot får 6 stjerner

Ronnie Atkins album “One Shot” udkom i midten af marts 2021 med hele 11 kanonfede numre. Den er allerede fast inventar i min bil CD til stor glæde for hele familien som alle elsker melodisk rock af den kaliber.

Der har været fantastiske anmeldelser fra flere kanter – Bl.a fra Dr Rock (Steffen Jungersen) med anmeldelsen: Mesterlig mandfolkepræstation.

Tracklist:

 • 1. Real
 • 2. Scorpio
 • 3. One Shot
 • 4. Subjugated
 • 5. Frequency Of Love
 • 6. Before The Rise Of An Empire
 • 7. Miles Away
 • 8. Picture Yourself
 • 9. I Prophesize
 • 10. One By One
 • 11. When Dreams Are Not Enough

En perlerække af musikere

Det er en perlerække af musikere som deltager i albummet “One Shot” – Man hører tydeligt engagementet fra dem alle og mange af numrene frembringer fantastiske minder både fra ens eget liv og de stilarter og passager vi elskede tilbage i 80’erne.

F.eks for mit vedkommende er det i “Before the Rise of an Empire” et solostykke som fik hårene til at rejse sig og bragte minderne tilbage til Yngwie’s storhedstid med arrangementet mellem guitar og keyboards – Fantastisk! – Ikke at det er “fræs” men derimod et ægte nordisk stykke lækkerhed.

Hold da kææææf’ en bund

En af de ting man også lægger mærke til, og som træder særligt i karakter er trommerne og bassen. Allan Sørensen og Pontus er som et fundament som bare står stenhårdt på soklen og samtidigt har de den her sjældne ægte groove som kendtegner godt sammenspil. Keyboardspilleren, ja som diehard Jens Johansson fan kan jeg kun tage hatten af for den forståelse for melodisk rock Morten Sandager har – Fed keyboardspiller!

Numrene er hver især en oplevelse og meget forskellige i deres udtryk. Fælles er dog et positivt budskab hvor der trods alvorlige tekster om livet generelt er lys musik med håb og kærighed, og så har man en følelse af at have lyttet til en meget afklaret musiker som langt fra er færdig.

Sangteksterne er super gode og alsidige uden at de laver de gængse gentagelser i chorus, men er skrevet varieret som vi bl.a kender det fra Gary Moore. Her kommer Ronnie Atkins tydeligt frem med sit talent som sangskriver og det er ikke for sjov at han har udgivet et hav af plader sammen med Pretty Maids – En sand dansk guldskat som de fleste faktisk kender, men ikke alle tør stå ved. Nu har jeg fræset CD’en igennem en lille uges tid i bilen og den er god i mørke når man kører alene og har volumen dæmpet, men sandelig også i dagslys når volumenknappen slås helt i bund.

Selvom vi håber på at Ronnie kan fortsætte med at levere det ene guld efter det andet skal vi heller ikke kræve urimeligheder. Den sygdom Ronnie har er ikke til at spøge med, og selvom vi ofte er vidner til mirakler kan det måske være det sidste vi hører til Ronnie – Vi håber og beder til at der sker et mirakel for er der nogen vi vil savne så er det “lyden” af den rock som kom fra den jydske muldjord og fyldt vores højtalere i over 40 år.

Personligt har jeg været med hele vejen – Lige fra den nat hvor jeg “opdagede” bandet Pretty Maids i start 80’erne på et skummelt kollegieværelse i Odense og indtil i aften på dagen hvor jeg modtog CD’en med posten.

Det er på mange måder både sørgeligt, men også glædeligt at opleve vores nok stærkeste danske musiker nogensinde. Der har aldrig lydt noget ondt fra deres kant, og trods en jævnlig udskiftning gennem årene, så har Ronnie og Pretty Maids altid bevaret den nerve de lagde ud med.

Vi ønsker Ronnie og hans familie alt det bedste med stor kærlighed og håb – Our Love will never die.

Miracles DO happen, and if they don’t there’s always the next level.

Navigate