Når man mister meningen med musikken

Efter mere end 20 år som aktiv udøvende musiker kom der en dag hvor det bare ikke gav mening længere.

Hvordan kan det komme så vidt? Ja, det spørger jeg mig selv om næsten hver dag, og jeg har egentlig aldrig fundet noget konkret svar.

Følelsen af at musikere var en latterlig størrelse begyndte at fylde meget. Det var ikke en nedladende eller hånlig indstilling.

Det var ikke respekten der gik væk

Jeg respekterede ikke omgivelserne mindre. Men jeg var ved at brække mig over den attitude af hengivenhed, og alt for blødsødne, men naive syn på hele verden.

I dag efter næsten 30 år gik der et lys op for mig

Jeg havde længe tænkt over hvorfor jeg pludselig slet ikke kunne klare tilstedeværelsen af “love, peace & understanding” type mennesker, der dagen lang kunne drømme, og se verden som en stor lyserød sky.

Jeg er helt med på, at vi ikke kan fungere uden kærlighed, men den naive indstilling i en ganske brutal verden gav simpelthen bare ikke mening.

tænker tilbage på dengang jeg selv mistede en kæreste i en ulykke. Det går det op for mig, at musiktrætheden kom kort tid efter.

Jeg har aldrig haft nogen behov for at skulle analyseres af nogen psykolog, eller nærmere psykoterapeut. Jeg har af en eller anden grund også har den samme indstilling til dem.

Bortset fra det så har behovet ikke være tilstede. Jeg har aldrig følt mig svag,eller sårbar og fungerer ganske normalt og aktivt i livet udenfor hjemmet.

Talte med en ven med samme tragedie

Jeg talte engang med en kendt dansk musiker jeg har kendt gennem mange år, og kommer fra samme by som jeg selv. Han mistede sin kæreste i en ulykke. Vi chattede kort om emnet nogle år efter.

Han mistede i en periode også helt meningen med at udtrykke sig musikalsk, og da han kom tilbage var det betydeligt mere personligt, dystert og mørkt.

Han ser ud til at befinde sig godt i den verden i dag. Jeg derimod vendte aldrig tilbage til musikken og trods en del instrumenter, er det eneste jeg har gennemført at skifte strenge på en akustisk guitar for nogle år siden. Den dag i dag står den stadig urørt.

Kunne sagtens fyre den af på ren rutine

Jeg kunne nok sagtens fyre noget af, men jeg kan absolut ikke se nogen glæde i det.

Jeg elsker musik når det er på Spotify eller radio’en i bilen, men så heller ikke mere. Jeg har lagt mærke til at jeg ikke gider høre andet end 60,70 og 80’er sange – Altså de gode og glade toner der kom ud dengang.

Der er dage hvor Carpenters er tåleligt, hvor det på andre dage simpelthen er for blødsødent.

Hårdrock begyndte at lyde hult

Jeg elskede hård rock, og metal. Men det er der længere og længere imellem at jeg gider lytte til aggressionerne fra de høvlende guitarer. Jeg føler at det er falske krigere, som egentlig ikke kommer ud med noget budskab andet end at lyde som alle andre i samme genre.

Der er nogle “ægte” imellem, men der er fandme langt imellem.

Seattle grunge “berømt her & nu” generationen

De her hypede selvmord hos Seattle bands som Nirvana føler jeg bare er udnyttet til et større hype end de fortjener. Ikke mindst at deres narcissistiske kærester, og venner.

Tolkningen af deres “storhed” har taget overhånd, og i bund og grund er det ikke andet end sølle mennesker uden et fundament. 90’erne og deres gedeskæg, intellektuelle look og fuldstændigt misforstående holdning til deres omgivelser.

De ville både ligne nogen der var hårdt ramte af livet, leve luksuslivet og brillere i medierne på en og samme tid, men stadig se ødelagte ud på billeder når de gik på den røde løber.

Ikke nok med det så var mange af dem de mest nedladende typer nogensinde indenfor musik.

Overfladiske og forkælede rigmandsbørn som skulle lege “børn fra gaden”

– Den periode var Grunge. Den døde heldigvis ret hurtigt efter folk havde gennemskuet denne trend.

Hvad er alternativet? – Der er ingen alternativer andet end at tro på at smuk musik findes, og selvom man ikke selv føler for at udøve den så sætter man dog stadig pris på smukke sange.

Kan man i virkeligheden miste meningen med musikken?

Især dem der rører een dybt i sjælen – Et godt eksempel er nedenstående video. Prøv at høre den helt igennem i rolige omgivelser og døm selv om det giver mening?

Navigate