Martin Thorborg – Nutidens Marco Polo

Marco Polo snød efter sigende hele sin verden med sine ufattelige løgnehistorier.

Bedst kendt er Marco Polo’s bog om hans rejse til Kina “Description of the World” – Det pure opspind for opmærksomheden og dermed penge og støttte til nye eventyr.

Nu siger jeg ikke at Martin Thorborg direkte snyder folk, det gør han højst sandsynligt ikke i ordet bogstaveligste forstand. Men som tilskuer udefra gennem de sidste 20 år har det været en noget trættende rejse at følge den af medierne selvbestaltede konge af “iværksætteri”. Manden har været dygtig til at etablere nogle services og striben af “forladte skuder” er lang. Tingene bliver kedelige for ham – Der var engang at Jubii var det største hype, men den døde ud og det jævne Amino som frekventeres af pøblen af Thorborg-groupies er uudholdelig.

Hvad er det så der er så godt ved Martin Thorborg?

Han er god til at iscenesætte sig selv på de sociale medier, og det er ret nemt nu hvor han ude hos pøblen af fadølsstinkende små “iværksætter spider” anses for århundredets største skaber indenfor iværksætteri. Sandheden er en helt anden. Der er tale om en person som er god til at få naive investorer til at investere i dagen-derpå opfindelser som er spottet fra f.eks USA og gøre dem til sine egne. Intet af de nyskabelser pressen synger så højt og flot om er nogensinde “opdaget” af Martin Thorborg. Martin er en snu copycat som alle dage har udnyttet vores naive syn på omverdenen og de nye ting som kom til. Det var ikke svært for ham, da Danmark lige indtil de sociale medier for alvor åbnede op for kisten altid var  2-3 år bagud med alt det nye.

Så kom GoLearn (et online kursusfirma), og det så lyst ud lige indtil Martin’s genkendelige billede af sig selv som den store frelser dukkede op og ødelagde hele det billede. Mange mistede hurtigt troen på et lovende sted alene på baggrund af ordet “Thorborg”.

Nu er det sådan at de rigtige iværksættere, både små og store absolut ikke kan døje den mand. Iværksætter prostitutionen og de let påvirkelige medløbere er en størrelse man absolut ikke skal undervurdere. Folk som gerne vil blive til noget har set op til manden, netop fordi at han projekteres som sådan hos den middelmådige pøbel af iværksætter fans. Præcis dette er kendetegnet ved Martin Thorborg.

Det seneste nye er hans meget kontante udbrud overfor den nye erhvervsminister (læs den her). Det er jo at gøre grin med over 52% af vælgerskaren her i landet, med andre ord måske dig?

Martin Thorborg - Et fjols

Martin vil gerne profilere sig selv som den private sektors, med andre ord danske erhvervs store kanon og som de fleste andre “konfirmand-iværksættere” som er trådt direkte ud af fars skygge uden det mindste tegn på at have oplevet konsekvenser i livet. Fordi at der tiltræder en ung og måske dygtig socialdemokrat som den nye erhvervsminister, så skal den liberale hær af forkælede blå unge og i deres egne øjne successfulde nybegyndere per automatik sable det ned. Bare hør på den tidligere statsministers grynten på twitter de seneste dage. Den selvglade raslen om verdens undergang skal i bedste Trump-stil udbredes til “os uvidende”.

Sandheden er, at vi som mennesker ikke er gearet til at opdele lejren i 2 farver, men at den politiske holdning og fjendtlig-gørelse af alle som ikke falder ind i samme skuffe skal rakkes ned som dumme, uvidende og en flok tosser. Sådan er den virkelige verden ikke, og jo – det er den hos de medieliderlige sensations-ryttere som bilder sig selv ind at være eliten, men i virkeligheden er selvbestaltede små løgnere med hang til at ty til det onde for penge.

Fænomenet Thorborg er forlængst visnet, og det vil landet opdage en dag hvor det går op for dem at de blev bedraget ligesom Marco Polo gjorde det i 1300-tallet.

Dette var så nok min personlige flyvende fuck-finger som Martin Thorborg så flot udtrykte det på B.T 😀

Navigate