League of light – Fantastisk sang med Julie Berthelsen

Jeg stødte over en fantastisk sang forleden på twitter. Det viser sig at være det Grønlandske indslag til det Danske melodi Grand Prix 2019 – League of Light.

League of light er Grønlands bud på en god sang, og som bliver spillet til det danske melodi grand prix. Sangen er utroligt iørefaldende og fængende på alle områder. Sangerinden Julie Berthelsen som var med i popstars tilbage i 2002 er blevet moden, og hun skal sammen med endnu en lokal kendt sangeringe, Nina Kreutzmann Jørgensen fremføre denne sang.

Det er faktisk mange år siden at vi senest har set et Grønlandsk indslag hvor der også synges på Grønlandsk. Det var helt tilbage i sen 70’erne hvor Rasmus Lyberth var med, men desværre ikke kom i betragtning.  Det kunne vi så håbe på at League of light kan. Sangen er en mega ørehænger, og trods roen også har hit potentiale ihvertfald i radio’en 🙂

Det er denne slags sange man bare elsker at slappe af til når man sidder på enten motorvejen, eller den lange lige landevej. Jeg ved ikke helt om man drømmer sig tilbage til Grønland da den er ret atypisk, men man skal aldrig sige aldrig. International er den ihvertfald og et lyt værd for alle musikelskere.

Du kan både se video’en, og lytte til League of Light med Julie Berthelsen her.

League of Light - Dansk Melodi grandprix 2019
Nina Kreutzmann Jørgensen (tv.) og Julie Berthelsen skal synge nummeret ‘League of Light’ ved årets danske Melodi Grand Prix. (Foto: Emil Nørgaard Stach © Anuuna)

Læs artiklen om deltagerne her.

Navigate