Hvad sker der backstage hos et rockband?

Ja, hvad sker der egentlig backstage når man er semi kendt?

Tro mig, langt de fleste bands er dødkedelige. Den flok mennesker i et band betyder ikke nødvendigvis fest og farver døgnet rundt. 4-5 personligheder med hver sin personlighed kan sagtens være en stor udfordring for folk som ikke er vant til at omgås overfladiske mennesker.

Der er alt fra forsangere med et super ego, til psykopatiske trommeslagere. Det er tit en meget stor overraskelse for folk som kommer tæt på de kendte. Oftest er det en kæmpe skuffelse.

Man skal ihvertfald ikke tro at de tager sig af en gæst, tværtimod forventer de at DU som gæst er den der gør alt for dem.

Man skal heller ikke forvente at bands tager imod folk udefra med åbne arme. I deres verden handler det kun om dem selv og intet andet. De tørre og kedelige typer fylder det meste af rock scenen. Den ene værre end anden anden. Især de sidste 20 år er det blevet slemt. De unge har ingen fornemmelse af virkeligheden og tror at de er gud skabninger som skal bæres igennem hele vejen til toppen.

De har ingen respekt for hverken sig selv eller omverdenen, og det ved vi af erfaring alt for ofte fører til et nederlag, og efterfølgende depressioner, misbrug og selvudelukkelse fra omverdenen. Nirvana-effekten, eller Seattle-effekten som det er døbt i litteraturen.

Den gamle garde af rockmusikere

Når det er sagt, så var der i den gamle garde mange specielle mennesker med et ønske om, at udbringe deres hårdt tjente budskaber om liv og kærlighed. Der var ingen udefra som dikterede om deres klagesang skulle ende som et hit.

De sang af hele hjertet og musikerne gjorde alt hvad de kunne for at få en fortolkning ud over scenekanten.

Den type musikere var der mere farve hos, og de var da heller ikke tynget af alverdens forventninger om ret meget andet end at de spillede deres koncert nogenlunde nobelt.

Der kan ske meget backstage. Lige fra at folk bare falder i søvn, til de helt store fester med alt hvad der dertil hører med. Masser af sprit, bajer og stoffer.

Man kan så definere katastrofen forskelligt, alt efter hvem man er.

Hvad laver man så lige helt præcist backstage?

Ja, det er så det store spørgsmål. Nogle har enorme lyster hvor andre nærmest er ligeglade efter en hård koncert. Det afhænger selvfølgelig også af de “inviterede” gæster. Der er måske en kreds af venner, men der er sandelig også de sædvanlige groupies.

Groupies

Der er mange søde piger derude som inderligt ønsker at møde stjerner, eller bare nogen som har stået overfor et publikum og givet den gas. Jeg ved ikke lige hvad de drømmer mest om, men deres måde at komme meget tæt på en musiker er ofte gennem intimitet.

Om det er med een eller flere af musikerne er som regel ligegyldigt, bare det at man er “inde i varmen”.

De fleste af de gode gamle danske rockbands fra før mainstream tiden var med på næsten alt. Pigerne, spritten og stofferne var ihvertfald et must. Det var som at hælde jet-fuel på et bål.

Smadrer det hele

Unge mennesker har mange frustrationer, og man får mange af dem ud gennem musikken. Er det ikke nok så smadrer man da bare lige backstage, og efterfølgende gerne et hotel.

Grunge perioden ødelagde den gode fest

Op igennem sen 90’erne kom en ny genre til. Grunge – en Seattle trend hvor unge møgforkælede rigmandsbørn ville lege med. De var dødkedelige og mange af dem totalt psykopater.

De ville hellere bolle en med-musikers røv mere end at finde en køn pige og så var de altid dybt deprimerede, selvmordtruede og hvad der nu var forventet af de gedeskægs-psykopater som kun gad hash og hårde stoffer.

Der findes af gode grunde ikke specielt meget video af backstage fester som sådan. Mange af musikerne havde jo kone og børn hjemme, så hvad der skete backstage, forbliver der 🙂

Så er der lige vores gode ven fra Tuborg reklamen herunder. Hans mor var groupie og han selv blev til på en festival – Se den og gæt hvilket band 🙂

 

 

 

 

Navigate