Fra New York til London på 90 minutter?

Det lyder som en våd drøm, men måske er det ved at blive til virkelighed. Ihvertfald hvis man skal tro på folkene bag projektet Hermeus.

Jeg har altid interesseret mig for flyvning generelt, og har selv siddet mange timer i fly og tænkt den samme tanke. Tænk hvis man kunne komme frem og tilbage på de lange distancer som ved at pendle fra Fyn til København og endda måske endnu hurtigere?

Folkene bag start-up projektet Hermeus tror ihvertfald på at dette kan blive en realitet. At flyve fra New York til London på 90 minutter (halvanden time). I dag tager det ca. 7 1/2 time og kun få kan gennemskue hvad dette kan komme til at betyde. De fleste i alderen 40+ husker tydeligt skiftet fra storebæltsfærgerne til den nye bro (ny og ny, nu er den over 20 år gammel) og hvor stor gavn den ville få for arbejdslivet. Selvom vi stadig har udfordringer i form af prisen på at tage turen tur/retur og derfor stadig påvirker især de private firma’ers omkostninger, så er rejsetiden dog reduceret betydeligt.

Svenskerne kommer hurtigere til de fleste store lande i europa, og vi andre kan nyde en tur i teatret i København efter arbejdstid og stadig nå hjem i god tid før dagen er omme.

Hermeus projekt
Foto: https://www.hermeus.com

Hermeus projektet skilter med hastigheder på mach 5, hvilket er 5 gange lydens hastighed og der er ingen tvivl om, at hvis dette projekt bliver en realitet, så vil verden blive så meget mindre at vi kan tage til Tokyo fra København på weekendtur.

https://www.youtube.com/watch?v=OXgk31srH2s

Siden 50’erne har de fleste af os haft vilde drømme om netop denne type fly, og haft mange våde drømme om at krydse atlanten på ingen tid. Måske kan dette blive en realitet i nær fremtid. Ihvertfald hvis man skal tro på de folk som står bag dette projekt. Det er ikke hvemsomhelst som står bag. Der er folk fra f.eks Lockheeds gamle “skunkworks” (altså dem som havde fire hænder til at udvikle nye ideer og afprøve nye teknologier – De store legebørn) som er med i projektet.

Om det team bare er endnu et rigmandsbørns “start-up”, og nu skal den have gas projekt skal vise sig. Jeg håber ihvertfald inderst inde at dette er et legitimt projekt som bliver til noget i vores levetid.

Du kan læse mere om projektet hos Hermeus egen hjemmeside her.

Navigate