Forkælede børn, curlingforældre og festivaler

Aldrig før har pressen kredset så meget om curlingbørn som de har i den seneste tid.

De største danske sladreblade kører p.t en ihærdig og til tider anstrengt artikelserie om børn som er taget på festival og får alt hvad de beder om af forældrene. Men hvad er det egentlig som er så interessant?

Ikke et nyt fænomen

Fænomenet er jo ikke nyt, men der har været et enorm fokus på området i de seneste år. Når man selv er fra en tid hvor man klarede sig selv fra ganske ung, så kan det være svært for nogle at kapere dette. Er det fordi at de sociale medier fremelsker den kollektive opdragelse, eller er det fordi at de nuværende forældre blander tingene sammen?

Er verden blevet farligere, og derfor skal forældrene konsekvent “låse” ungerne?

Er ungerne blevet så krævende at det er dem der i sidste ende bestemmer? Har de taget magten?

Er verden blevet farligere, og derfor skal forældrene konsekvent “låse” ungerne? Eller er ungerne blevet så krævende at det er dem der i sidste ende bestemmer? Har de taget magten?

Der er ingen tvivl om at i takt med at de sociale medier er vokset, så er problemerne blevet mere synlige. Vi ser i højere grad usikre forældre føre sig frem sig sender det ene billede efter det andet om deres kunstige “luksusliv” og ungerne vil alle ligne rigmandsbørn.

Men er det bare det? – Nej, det tror jeg ikke. Der ligger mange andre faktorer i det end man lige med det blotte øje kan se.

Opdragelse eller sygdom

Mange unge har det svært, og det er ikke på grund af omgivelserne alene som sådan, men i en tid hvor alt får et prædikat så er presset hos de unge også blevet større. En del har en skjult sygdom, andre er hyperaktive. Rigtigt mange har et forvrænget billede af virkeligheden og de følgevirkninger det har, kan man i sidste ende kun klandre forældrenes usikkerhed.

Men hvorfor er forældrenes iver efter tilfredsstille ungernes behov så stor? – Det må vi nok spørge eksperterne om, det er nok ikke lige et område jeg vil rode mig ud i at udrydde.

Tilbage til pressen, ja – så er deres formål jo at prikke til danskernes ‘ondt et vist sted‘ gen, med nøgleemner som altid har skabt furore blandt læserne af eksempelvis B.T og Ekstrabladet.

Det der optager folk mest er banker, fremmede kriminelle og chefer som får det gyldne håndtryk.

Vi lever mere og mere i en kunstig dobbeltmoralsk  og “amerikaniseret” verden hvor medierne har mere travlt med at rapportere om gravide sangerinder som går fra deres mænd, fremfor at gengive aktuelle nyheder.

Folk forholder sig til de mest mystiske ting. Den ene dag siger de det ene, den anden dag noget helt fjerde. Det seneste valg viste præcis dette mønster og er det modsatte af brexit-fænomenet.

Bare sådan “overnight” så er folk blevet trætte af den hadske jargon og direktører som nakker alle vores penge. Nu skal det pludselig hedde sig at man  sætter et sikkert kryds på rød. og så ellers holde vejret.

Er der noget at sige til at både forældre og ungerne er så forvirrede som de er?

Navigate