Facebook er ikke din hjemmeside

Det er blevet alt for bekvemt for mange bare at bruge Facebook som hjemmeside.

Lige fra lokale bands, til internationale stjerner bruger mange muligheden for bare at viderestille deres domæner over til en Facebook side, eller gruppe.

Du ødelægger det for dig selv

Det er måske umiddelbart en skidegod idé, set med kortsigtede øje. Det er en katastrofe på længere sigt. At erstatte sin hjemmeside med Facebook er det rene selvmord.

Facebook lever ikke forevigt …

Facebook er ikke et sted som vil eksistere uendeligt. Tiden vil løbe fra platformen før eller siden. Med den hastighed hvor nye tiltag dukker op vil Facebook meget snart blive en old-school ting som ingen rigtigt gider mere. Alle de skandaler og svigt som de seneste år er kommet frem vil i sidste ende skade både Facebook og din identitet.

Folk bliver mere bevidste med tiden

Folk bliver mere og mere bevidste om deres privatliv, og de skandaler som Facebook har lagt for dagen er skræmmende. Selvom Facebook efterhånden retter ind, så svinder tiltroen til platformen hurtigere end lysets hastighed.

Disse har flyttet deres hjemmeside over til Facebook

Et rigtigt godt eksempel på en et meget sørgerligt skift er Diego Maradona. En af de mest feterede fodboldspillere gennem tiderne. Hvem i hans kreds har bestemt at han skulle have sin hjemmeside på Facebook? Det er flere mulige scenarier:

  • Han har ikke råd til at hyre en webmaster
  • En hjemmeside er for dyr i drift
  • Han er blevet rådet til bare at pege domænet over til hans Facebook side
  • Folkene bag Maradona er håbløst fortabt

Uanset hvilken grund han måtte have, så er det en katastrofe. Selvom hans historik står soleklart på Diego Maradonna på wikipedia, så går personlig og anderledes uredigeret historie til spilde.

Din historie bliver redigeret af andre

Alt hvad der står om dig andre steder er forfattet, redigeret og skrevet af andre. Desværre er det sådan at medierne indhenter information via disse kanaler og ikke fra din hånd.

Der hvor du kunne gøre en forskel, og komme med autentisk materiale som ingen andre har skrevet er gået tabt. Du lader omverdenen skrive din historie ved ikke at have din egen base.

Et dansk band flyttede også til Facebook

Den Danske Mafia flyttede efter nogle år deres aktiviteter over i Facebook. Selvom de havde frivillige til at hjælpe sig med indholdet og autonomt lod disse styre hjemmesiden, så havde de ikke overskud til en hjemmeside. Der var flere grunde:

  • Bandet kunne ikke finde ud af at dele om udgifterne
  • Webmasteren blev træt af de mange udlæg
  • De havde allerede en velfungerende Facebook side
  • Det var bare nemmere

De mistede dermed mange års historie med alt lige fra koncertdato’er, spillesteder, optrædende og videoudgivelser. Nye medlemmer står der intet skrevet om, og de gamle står nævnte hen.

Din historie skrives af andre

Når en journalist f.eks om 2 år vil finde information om Den Danske Mafia vil det ske fra officielle kilder og allerede her går det galt. Man må enten lave nye interviews, eller brygge noget samme fra de kilder som er tilgængelige. So vi ved, så ender det som regel galt.

2 gode råd

Flyt ikke dit domæne til Facebook, lav det hele på det domæne du ejer. Flyt ikke til et gratis hjemmeside produkt med meget dårlig SEO.

I det hele taget – Hold dig fra Facebook!

 

Navigate