Etablerede danske blade lever af skjult reklame

I en tid hvor man bliver mere og mere irriteret over reklamer, og hvor lovgivningen har sat en brat stopper for mediernes uhæmmede spamming af os alle, er der kommet nye og skjulte ideer til hvordan medierne kan score stort på både salg af artikler og backlinks.

Bagom kulisserne driver de større medier nemlig rovdrift på alle firmaer som kan give dem en historie. Det er jo så godt som alle der kan koges historier ud af, og samtidigt en win-win situation for begge parter – helt uden brug af “annonce” reglen, for her er der tale om “journalistik” – Det er dog meget tvivlsomt, meget meget tvivlsomt.

Der vil altid være smarte sælgere, og marketingstyper som kan sno sig rundt i denne meget indbringende arena. Hatten af for de seneste tiltag som er blevet observeret derude hos en række af Aller’s medier. Berlingske medier (dem som vidende eller uvidende planter billeder ud og sagsøger folk for ulovlig brug af deres billeder) og Aller er nok nutidens mest udspekulerede medier. Om det er på kanten, eller ude i en gråzone må vi lade eksperterne om.

Et af de mest kamouflerede er “Alt for Damerne” og deres internet version som snedigt nok er forkortet til alt.dk – Her finder du “skjulte links” pænt indpakket rundt om legitime personligheders halv-biografier. De har for at almindelige mennesker og lovgivningen dog en meget synlig “Annonce” afdeling, og det er her tingene vælter. F.eks har de en annonce som de tydeligt markerer som “SPONSORERET AF AVÈNE” – Fint nok, men der hvor du ikke kigger er de links til webapoteket – Annoncer i annoncer et en pænt indpakket “artikel”. Flot, utroligt gennemført og dog langt fra uskyldigt hvis man ser på hele billedet af den struktur det hele er indpakket i.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det set med SEO øjne en spektakulær situation de står i. De ejer nemlig nogle af de stærkeste brands og blade og er hos søgemaskinerne også vægtet så højt at det kan betyde alverden for en lille kunde. Et lille firma kan nemlig drage utrolig stor nytte af et links fra en “seriøs” artikel fra disse steder. Nu er tilfældet dog sådan, at hvis man skriver om det og det rent tilfældigt bliver lidt for interessant for den lovgivende magt, så vil de uden tvivl gøre alt for at knække den lille – Også livsstilsguide.

Vi får nok nogle slag. Det er det deres advokater er gode til. De er gode til at finde en måde at sagsøge, anlægge sag og intimidere folk som skriver offentligt om deres metoder.

Men nu er vi forberedte, og har komplette scanninger af hele komplottet med alle deres “fake” artikler og samtlige af de kunder (store som små) som de linker til i forbindelse med disse artikler. Vi har også de tilbud som de sender ud til firma’erne som kunne have interesse i at “få et link” samtidigt med at de får lovning på at være med på billeder, og selv fortælle noget om deres forretning. Selvfølgelig kan det da være interessant for læsere, men det er ikke det denne artikel handler om.

Det vi gør indvendinger imod er misbruget af “intetanende” kunder som bliver lovet guld og grønne skove. Det får de også, set med søgemaskine øjne. For et link fra dem kan placere dem højt i søgninger og dermed er de glade. Vi er tilhængere af at søgemaskinerne i fremtiden helt og holdent piller denne fordel fra, så iveren efter at plante fantasi-artikler helt bliver fjernet og disse medier ikke skal leve af at sælge og udgive litteratur på de præmisser.

Google f.eks er kommet langt, og kan i langt største af de fleste tilfælde spotte uregelmæssigheder, men sagen er at disse medier laver det så snildt at deres artikler ligner “ægte artikler” og de slipper helt og holdent for nogen form for straf. Hverken fra myndighederne, forbrugerombudsmanden eller fra søgemaskinerne.

Hvis et SEO firma havde den slags medier hvor de kunne plante den form for backlink-building var de forlængst blevet milliardærer. Men de må nøjes med i årevis at opbygge deres link-parker (som heller ikke er “lovlige” hos søgemaskinerne) og på den måde sælge falske artikler og links til kunder som betaler mange penge.

Udviklingen er grotesk, og det er kun et spørgsmål om tid før denne form for forretning bliver stoppet.

Navigate