Et af de ældste bøgetræer i Korup fældet – Føj for s…

Indtil sidst i juli 2019 stod et hus opført i 1778 ved krydset Rugårdsvej / Kalørvej i Korup udenfor Odense. Her stod et rigtigt flot og gammel bøgetræ.

Sidste bøgetræ i Korup
Sidste billeder af et 250 år gammelt bøgetræ i Korup – Fældet af en boligspekulant – Set fra Kalørvej – foto: google maps.
Sidste bøgetræ i Korup
Det sidste billede af det 250 år gamle store bøgetræ på hjørnet af Rugårdsvej / Kalørvej – foto: google maps.

i 1778 boede der ca. 5500 mennesker i Odense, og Rugårdsvej, den ældste hovedvej på Fyn og den vej i Danmark med flest husnumre. Rugårdsvej går fra Odense’s centrum helt ud forbi Morud i vest.

Bøgetræet som stod på grunden Rugårdsvej 467 i Korup enten stod der, eller blev plantet ved opførelsestidspunktet i 1778. Det vil med andre ord sige at det ihvertfald er næsten 250 år gammelt. Der skulle bare en spekulant til at opkøbe de gamle bevaringsværdige husmandsgårde til at jævne 250 års lokalhistorie inkl. det gamle træ på under en uge.

Skal vi gætte på at der i stedet bliver opført en eller anden billig forretning eller en beboelsesbygning med fliser og parkering hele vejen rundt om?

Det er grotesk at man kan tillade sig helt at slette dansk historie på den måde og den som bygger på stedet burde skamme sig, men som de fleste ved så vil karma vel ramme før eller siden, for dette skridt må siges at være ét af de største svinestreger begået af en som kun spekulerer i penge.

Der er så meget historie som gennem tiderne har kørt forbi dette hjørne. Historierne lige fra Vissenbjerg-røverne, H. C Andersen og indtil flere krige har trådt deres fødder forbi dette sted.

Det går hurtigt, og som vi kan se – så er det Odense arkitekt firmaet Trimmet tegnestue som står for genopbygning af “noget” på matriklen. Se hvad de har lavet tidligere i hele landet. Kønt er det jo ikke og det skal blive spændende at se hvordan arkitekterne herfra kan smadre landsbyen’s pæneste hjørne.

OPDATERING 12.okt 2019:

Jeg har af lokale fået fortalt at træet blev plantet i 1779. Det store bøgetræ blev fældet fordi at kommunens tekniske afdeling ikke ville give tilladelse til at en indkørsel blev flyttet 2 meter så de kunne bevare træet. Vores historie bliver systematisk ødelagt af bureaukrater og folk med en langsigtet agenda. Hvor svært kan det være at give en dispensation? – Den ansvarlige skal findes, og gives en medalje for udslettelse af dansk lokalhistorie.

 

Navigate