Derfor får du Tømmermænd

Tømmermænd: Hvorfor du får dem, og hvordan du kan bekæmpe dem?

Vild aften i går aftes? Du har sandsynligvis meta tømmermænd lige nu.

Dette ubehagelige fænomen er mere almindeligt kendt som en tømmermænd, og har plaget menneskeheden, siden vores forfædre stiftede bekendtskab med gæring.

Disse ubehagelige svimmelhedsfremkaldende, koldsvedstimulerende og opkast-producerende fornemmelser efter en voldsom nat ude er en del af din krops forsøg på at beskytte sig selv mod skader, efter at du har overdrevet har drukket alkoholholdige drikkevarer.

Din lever arbejder på at nedbryde den alkohol, du har indtaget, så dine nyrer kan fjerne den hurtigst muligt. Men i processen lægger din krops inflammatoriske og metaboliske reaktioner dig ned med en tømmermænd.

I al den tid mennesker har lidt af tømmermænd, har de forgæves søgt efter en kur. Festaber har alverdens løsninger, som påstås at lette tømmermændende.

Der er en masse påstande men ikke meget bevis. De fleste er ikke bakket op af videnskaben med hensyn til hvor godt det virker mod tømmerbehandling, og ofte ser står det ikke mål med det videnskabsfolk ved om tømmermænds biologi.

Arbejder overtid for at nedbryde spritten

Tømmermænd er praktisk talt garanteret, når du drikker for meget. Mængden varierer fra person til person baseret på genetiske faktorer såvel andre forbindelser, der dannes sammen med ethanol i nedbrydelsessprocessen.

I løbet af en nat med kraftig druk fortsætter dit blodalkoholiveau med at stige. Din krop arbejder på at nedbryde alkoholen – konsumeret som ethanol i øl, vin eller spiritus – og danner skadelige iltfrie radikaler og acetaldehyd, som i sig selv er en skadelig forbindelse.

Jo længere ethanol og acetaldehyd holder sig, jo mere skade kan de gøre på dine cellemembraner, proteiner og DNA, så din krops enzymer arbejder hurtigt for at fordøje acetaldehyd til en mindre giftig forbindelse, acetat.

Over tid falder dine ethanolniveauer gennem denne naturlige fordøjelses proces. Afhængig af hvor meget du har drukket, vil du sandsynligvis opleve en tømmermænd, da niveauet af ethanol i dit blod langsomt vender tilbage til nul. Din krop kommer sig fra høje niveauer af cirkulerende alkohol, mens den samtidig prøver at beskytte sig selv mod virkningen af ​​alkohol.

Forskere har begrænset viden om de vigtigste årsager til tømmermænd. Men de ved, at kroppens svar inkluderer ændringer i hormonniveauer for at reducere dehydrering og cellulær stress. Alkoholforbrug påvirker også en række neurotransmitter-systemer i hjernen, herunder glutamat, dopamin og serotonin. Inflammationsstigninger i kroppens væv, og de sunde tarmbakterier i dit fordøjelsessystem rammer også et hit, hvilket fremmer utæt tarm.

I alt giver kombinationen af ​disse reaktioner og beskyttelsesmekanismer, der aktiveres af dit system, oplevelsen af tømmermænd, der kan vare op til 48 timer.

Din elendighed har sandsynligvis selskab

Druk og socialisering er kulturelle handlinger, og de fleste tømmermænd forekommer ikke alene. Mennesker er sociale væsener, og der er stor sandsynlighed for, at mindst et andet individ har det på samme måde som dig morgenen efter natten før.

Alle samfund har forskellige regler for alkoholbrug, som kan påvirke, hvordan folk ser på alkoholforbruget inden for disse kulturer.

Drikkelag er ofte værdsat for dets afslappende virkning og for at fremme socialt. Så det er almindeligt at se alkohol leveret ved festlige begivenheder, sociale sammenkomster og feriefester.

I den vestlige verden er alkohol i det store og hele omfattet af mainstream-kulturen, der muligvis endda fremmer adfærd, der involverer overdreven misbrug.

Det burde ikke være nogen overraskelse, at overforbrug går hånd i hånd med disse festlige sociale begivenheder – og fører til tømmermænd for nogle senere.

Hvad man skal spise for at slå en tømmermænd

Din krops reaktioner på højt alkoholindtag og neddroslingsperioden kan også have indflydelse på humøret. Kombinationen af ​​træthed, som du oplever ved søvnmangel og hormonelle stressreaktioner, påvirker dine neurobiologiske reaktioner og opførsel.

Når din krop forsøger at reparere sig selv, er det mere sandsynligt, at du let bliver irriteret, udmattet og bare ønsker at være alene.

Naturligvis tager din arbejdsproduktivitet et ordentligt slag dagen efter en aften med kraftig druk.

Når alt er sagt og gjort, er du årsagen til din egen tømmermænd, og du er den, der skal betale for al det sjove natten før. Men på kort sigt, vil du glemme, hvor ulidelig din sidste tømmermænd var. Og du kan meget snart snakke dig selv om at gøre de ting, du svor, at du aldrig ville gøre igen.

Fremskynder opsvinget

Mens farmakologer forstår lidt om, hvordan tømmermænd fungerer, mangler vi stadig et fungerende middel.

Utallige artikler beskriver en række forskellige fødevarer, kaffe, energidrikke, urtetilskud inklusive timian og ingefær, vitaminer og reparationsbajere som måder at forhindre og behandle tømmermænd. Men der er ikke rigtigt nogen beviser for, at nogen af ​​disse fungerer effektivt. De er bare ikke videnskabeligt valideret.

F.eks. Er Kudzu-rod (Pueraria lobata), et populært valg for tømmermænd, først og fremmest undersøgt for dets virkninger i reduktion af alkoholmedieret stress og tømmermænd. Men på samme tid ser Kudzu-rod ud til at hæmme enzymerne, der nedbryder acetaldehyd – ikke just gode nyheder, da du så selv fjerne det acetaldehyd hurtigt fra dit system.

Hvordan verdens bedste bar genopfandt sig selv

For at udfylde dette videnshul arbejder et laboratorium for at se, om de kan finde videnskabelige beviser for eller imod potentielle tømmermænd. De har fokuseret på fordelene ved dihydromyricetin, en kinesisk urtemedicin, der i øjeblikket er tilgængelig og formuleret som et kosttilskud til reduktion eller forebyggelse af tømmermænd.

Dihydromyricetin ser ud til at virke sin magi ved at forbedre alkoholmetabolismen og reducere dets giftige biprodukt, acetaldehyd. Fra vores fund i musetests indsamler de data, der understøtter virkningen af ​​dihydromyricetin til at øge ekspressionen og aktiviteten af ​​enzymer, der er ansvarlige for ethanol- og acetaldehydmetabolisme i leveren, hvor ethanol primært nedbrydes. Disse fund forklarer en af ​​de forskellige måder, dihydromyricetin beskytter kroppen mod alkoholstress og tømmermændsymptomer.

De studerer også, hvordan denne forbedring af alkoholmetabolismen resulterer i ændringer i alkoholdrinkadfærd. Tidligere viste det sig, at dihydromyricetin modvirker den afslappende påvirkning af at drikke alkohol ved at forstyrre bestemte neuroreceptorer i hjernen; gnavere blev ikke så berusede og reducerede følgelig deres ethanolindtag. Gennem denne kombination af mekanismer håber de at illustrere, hvordan DHM kan reducere ulemperne ved overdreven drikke ud over den midlertidige tømmermand, og potentielt reducere drikkeadfærd og skader forbundet med kraftigt alkoholforbrug.

Selvfølgelig er begrænsning af alkoholindtagelse og substitution af vand i mange af disse drikkevarer i løbet af en aften ude sandsynligvis den bedste metode til at undgå en smertefuld tømmermænd. I de tidspunkter, hvor en alkoholholdig drik fører til mere end et par flere, skal du dog være hydreret og få noget hvile.

Dit bedste valg for en jævnere bedring er sandsynligvis en kombination af ikke-steroidt antiinflammatorisk lægemiddel som ibuprofen, Netflix og lidt nedetid.

Navigate