De hang på din væg i 70’erne – Hvor er de nu?

De fleste husker hvilke plakater de havde hængende på deres børne, – og ungdomsværelse i sen 70’erne – Jeg havde f.eks Suzi Quatro og nu er vi over de 50.

Jeg har et ganske klart billede af hvilke idoler jeg havde hængende på mine vægge. Suzi Quatro var een af de smækre. Men jeg husker også at nogle af dem bare så seje ud, og jeg ikke havde nogen idé om hvem de egentlig var.

Dengang var der plakater i diverse ungdomsblade, og ja – det var hvad vi havde, og vi udvalgte nogle stykke af dem.

Dem jeg husker tydeligst vil jeg prøve at finde før, og efter-billeder af. Så følg med herunder:

Suzi Quatro

Hun er en ældre dame født d. 3 juni i 1950 i Detroit. Hendes borgerlige navn er: Susan Kay Quatro. Hun var kendt for sine mere rockede melodier og som tiltalte mig efter jeg havde hørt hende hos nogle af de seje gutter i en lille landsby. Det lød fedt, aggressivt og jeg elskede hendes sange fra første færd. Suzi holder sig godt og trods sine (i2019) 69 år kan hun stadig fyre den af.

Der er ikke mange “drenge” i 50’erne som kan sige sig fri for de pletter på plakaterne de efterlod. Ingen plakater med kvindelige idoler var fredet. De var fedtede, plettede og fyldt med drenge-glæder og minder. Suzi var ingen undtagelse.

Herunder er der en trailer af den dokumentar som er blevet lavet fornyligt.

The Sweet

De var den tids “hårde” band og forløber til rigtigt mange hardrock / metal bands som fulgte tro op igennem 80’er og 90’erne. Brian Connolly (tidligere sanger) er desværre død i dag, og nogle af disse har ført en budget version videre som klenodie band. The Sweet var rigtigt store engang og vi har allesammen mange gode minder med dette band som baggrundsmusik. Faktisk kan man sige at dette band er et af de soundtracks i mit liv.

Noget af det der gjorde mest ondt var den dokumentar som blev lavet med Brian Connolly, den viste med al sin tydelighed konsekvensen af et hårdt liv med sprut og piller. Der findes en meget sørgelig dokumentar om Brian Connolly her. Den er i høj grad relevant – Minderne fra 70’erne forbliver i 70’erne.

Farrah Fawcett

Charlies angels, ja – enhver sund og rask dreng husker Farrah Fawcett tydeligt. Selv det svære navn kunne alle skrive og udtale uden besvær.

Jeg husker tydeligt hvordan vi som knægte både savlede og drømte om Farrah. Holy shit, man tør slet ikke tænke på hvad alverdens knægte lavede når natten faldt på i de små hjem 🙂

FORTSÆTTER: Vi fortsætter med at sætte nye idoler ind efterhånden som vi finder materialet til dem

Navigate