Cubase 1.0 var sagen i sen 80’erne

Tilbage i 80’erne kom Steinberg’s først version af Cubase

Som musiker i 80’erne, og ikke mindst keyboardspiller dukkede dette fantastiske produkt op i 80’erne. Jeg havde allerede en Atari STFM 2014 som jeg brugte både til at arbejde på, men også til at drive et BBS (Bulletin board service).

Første gang jeg så Cubase var hos min lokale musikforhandler, hvor jeg så den blive demonstreret i butikken.

Cubase
Billede fra muzines.co.uk

 

 

 

 

 

Jeg blev ret imponeret over hvor nemt den var at tilgå og købte straks en fin æske med både manual, disketter og en nøgle man skulle sætte i sin computer for at den virkede.

Brugt til intro’er hos kendte bands

Hen af vejen da intro’er med de fede synth-lyde blev populært lavede jeg en del intro’er til bands.

Det fede ved dette var at jeg kunne udnytte Atari’ens indbyggede MIDI porte til at køre mine sequecer-intro’er fra alle mine synthesizere / keyboard. Jeg kunne også styre trommemaskiner og i det hele taget alt med MIDI indgang i.

Jeg har stadig en gammel Atari liggende, og har planer om at tage dem frem igen ved lejlighed for at se om det stadig virker.

Cubase oplæring

Det tog lidt tid at lære det hele at kende. F.eks var der en detalje som groove som var rigtig fed, så ting ikke altid blev snorlige og for præcise. Især med trommemaskine / trommespor kunne kan variere groove så hihat, bækkener ikke altid var helt 100% præcise og dette skabte så et meget naturligt groove.

Jeg har brugt virkelig mange timer på Cubase, og var da også med til at oplære en del musikere og studier så de fik det optimale ud af programmet.

I dag over 30 år efter mindes jeg stadig Cubase som et kært minde, og som gav mig mange fornøjelige timer med at producere et hav af interessante ting.

 

 

 

Navigate