Cala Deià et berømt åndehul på Mallorca

Cala Deià på Mallorca er stadig et besøg værd, trods verdensberømmelse.

TV-serien “Natportieren” (The Night Manager) tog i 2016 næsten livet at mit åndehul nummer et på Mallorca, Cala Deià.

Den britiske serie, baseret på John le Carré’s roman og instrueret af Susanne Bier, indspillede en meget central scene for seriens plot på restaurant Ca’s Patro March. Restauranten ligger på klippesiden i bugten ved den mindre bjergby Deià. TV-serien fik og får stadig, dog nu i mindre grad, folk til at strømme til den lille kun cirka 70 meter brede stenede strand i bugten på vestsiden af Mallorca.

Celebs & kendisser

Stedet har altid været kendt for at byde på kendisser i ny og næ.  Sejlende ind mindre eller større følgebåde fra deres superyachts, der ankre op ud for bugten sammen med mange andre mere almindelige både. Dog har dette ikke trukket den sammen mængde af mennekser, som TV-serien har sørget for specielt i 2016.

Bugten er et godt, og til tider udenfor sommersæsonen, råt åndehul. Noget anderledes end mange andre bugter og strande rundt på øen. Sten og ingen solstole lyder nok for de fleste ikke særligt tillokkende for et tur til stranden om sommeren, men den rå natur, klipperne og klart vand, der indbyder til svømning, snorkling og udspring, opvejer i høj grad dette.

Stranden ved Cala Deià på Mallorca

Stranden betegnes ofte som ikke børnevenlig, hvilket nok skal ses i sammenligning med bugten i Alcudia. Jeg har med stor fornøjelse for både mig og mine børn, haft dem med i både mindre og store størrelser. Der er langt flere oplevelser og udfordringer her end på en mere almindelig sandstrand.

En tidlig entre

I sommersæsonen glæder det om, at komme tidligt, i høj grad hvis man er nødt til at køre til Deià eller Cala Deià.
Der er hurtigt fyldt på de forskellige parkeringspladser og i vandet, på strande og klipperne mindskes pladsen med ankomsten af folk fra både land- og vandsiden.

Så en tidlig entre fortrækker jeg sammen med en tidlig (12:30) frokost på Ca’s Patro March, der levererer udemærket mad i en mindre eksklusiv atmosfære end det ses i “Natportieren”. Stadig med den mest fantastiske udsigt. Jeg har tilgode og indtage aftensmad på stedet. Det skyldes, at jeg gerne trækker mig tilbage, når frokosten er indtaget og både varmen og folkemængden indtager Cala Deià.

Cala Deià er trods berømmelsen stadig et besøg værd, uanset tidspunkt på året.
De største åndedrag opnåes ubetinget udenfor sommersæsonen, når vinden er kraftig fra vest og bølgerne kæmper om pladsen mod klipperne og skaber et fantastisk syn og en masse energi.

 

Besøg Cala Deià, når du er på Mallorca, du vil  som jeg, blive betaget af stedet.

FAKTA om Cala Deià på Mallorca

  • Adgang til Cala Deià kan nås til fods fra Deià via en god men stejl sti, eller med køretøj via vej i udkanten af Deià (mod Soller)- skilte med Cale Deià.
  • Parker enten neden ved Cala Deià – se TIP – eller alternativt i Deià og benyt stien.Strand mellem klipperne ca. 70 meter bred med sten og ellers ingen faciliteter. Medbring alt selv.
  • Restaurant Ca’s Patro March er åben i sommersæsonen (maj – oktober) 12:30 – 18:00 og for aftensmad til 20:00 – 22.00 i juli og august.

TIP

Som andre populære steder med ”Dead End” på Mallorca kan du med stor fordel ankomme tidligt, inden ni om sommeren.

Det kan koste lang tid i bilen, hvis du først bliver fanget i køen.

Kom ud af fjerene, ankom tidligt og placer bilen så langt væk fra bunden fx Cale Deià eller fra toppen fx Cap de Formantor, som du orker. I kørselsretningen, væk fra stedet og gå det sidste stykke.

Udenfor sommersæsonen fornemmer du hurtigt på vej op/ned om det er nødvendigt og følge dette tip.

Kort over området:

Navigate