At the Movies – Fantastisk band projekt

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Hvad sker der, når du er i karantæne? – Du ser en masse film!

Sådan indleder “At the Movies” bandet deres profilbeskrivelse.

Det var da Chris Laney indså, hvor mange fantastiske sange der er derude. – Efter en online AW med Allan Sørensen besluttede de at kontakte nogle venner for at bede dem om at være med på karantænesjov.

“No Easy Way Out” (Robert Tepper) fra Rocky IV er først ude og har medlemmer fra bands som:
Soilwork, Hammerfall, King Diamond, Pretty Maids, The Night Flight Orchestra, Royal Hunt og med disse musikere:

  • Björn Speed Strid – Lead Vocals, Backing Vocals
  • Linnea Vikström – Vocals
  • Chris Laney- Guitarer, backing vokal
  • Allan Sørensen- Trommer
  • Morten Sandager – Synth & Keyboards
  • Pontus Egberg – Bas
  • Pontus Norgren – Solo guitar

Solid åbning af projektet

Det var da også “No Easy Way Out” som fik folk til at spærre øjnene op for dette fantastiske projekt.

Da holdet bag “At the Movies” slog hul på projektet ved at sende et revideret cover af en af sangene fra “Rocky IV” fattede folk straks at dette var noget meget specielt.

Personligt var jeg ellevild med ideen, og efter dette første lyt stod det klart at dette ikke var et hvilket somhelst lalleprojekt, og musikerne som vi til daglig måske ikke tidligere har bemærket viser sig også at være top-professionelle top musikere som kan deres kram.

Når svenskerne slår med hammeren

Der er ingen tvivl om, at den svenske indflydelse er stor – Det bærer da også præg af at fortolkningerne ikke er lavet af folk som “Rikard Rumklang” eller andre små grådige “jeg vil tjene på det og hul i kvaliteten” typer som vi tit har set i coversammenhæng.

Svenskerne har altid haft et mere naturligt forhold til musik, og ikke som den danske stereotyp hvor man har en tendens til at sortere lidt for flittigt ud efter hvilken farve huset har – Svenskernes attitude er at kan man li det, så er der ingen som tager hensyn til om du er disker, hippie eller rocker – De lægger aldrig skjul på hvad de kan lide uanset om de er langhårede sort-rockere, eller semi-glat barberede hooligantyper – Det er nok også derfor at Svenskerne altid har været den mil længere fremme i skoen end danskerne.

Disse drenge og enkelte pige viser med al sin tydelighed at et uafhængigt projekt uden indblanding af agenter, selskaber og andre smartass folk faktisk er bedre. De har brugt deres energi på at spille musik uden en dommerfløjte. De ved hvad de laver, og man mærker tydeligt at de har disse numre i deres blodårer. De er flasket op med de numre, og kærligheden til dem er mærkbar stor. De elsker gode melodiske numre.

Det hele startede i begyndelsen af 2020 da corona epidemien for alvor var ved at lukke landet ned. Der havde været antydninger af at der var noget i gøre op til april 2020 hvor den første video blev sendt ud på Youtube.

Et år er gået, og der ligger nu over 20 fantastiske indspilninger på youtube som alle kan taget et lyt til – Du kan finde alle video’erne på deres officielle Youtube sider her: https://www.youtube.com/c/AtTheMoviesOfficial/videos

Projektet sælger både merchandise og CD’er (endda vinyl?) fra deres egne hjemmeside “At the movies

Vi burde være taknemmelige

Denne indsats under corona epidemien har helt sikkert holdt dem i live psykisk, for det er ikke pengene de er gået efter. De er gået efter at give os alle noget godt og samtidigt holde deres musikalske evner varme nu hvor der hverken er spillesteder, koncerter og festivaller.

Den sikre måde at “streame” på

Der er ingen tvivl om, at der i starten af pandemien var mange som åbnede øjnene op for streamingens muligheder, og der var da også nogle få som fik et publikum, men folk blev meget hurtige trætte af tiggeriet – Skærmen var overklistret med mobilpay numre, bankkonti og hvad har vi – Det havde “At the movies” ikke, de havde den tilgang til tingene at de lavede materialet, og video’erne og smed dem op på youtube hvor folk kunne se dem når de havde tid.

Selvom det måske ikke er live, så var det en generel misforståelse at tro at man kan stream live og rent faktisk få noget ud af det. Det var da også sjovt i nogle tilfælde men det blev ret hurtigt trivielt. Selv de helt store måtte give op og “At the movies” gjord det eneste rigtige – Nemlig at servere video’erne for os alle færdige, og upolerede.

Vi må tage hatten af for de musikere som er med i dette projekt. Selvom de er tilknyttet forskellige gode bands til hverdag, så er denne sammensvejsning af talent virkelig noget der er lækkert at lytte til. Der er heller ikke denne underlige nye tendens med “superbands” over projektet – De spiller det de kan, og det er fremragende!

Bandet er et super sympatisk super team!

Ikke nok med at disse musikere gav os en fantastisk oplevelse, så har en lang række af de samme musikere rent faktisk også lagt nerve og musikerånd i Ronnie Atkins første soloplade “One shot” – Et gennemført og fantastisk album fra Pretty Maid’ses forsanger. Ronnie Atkins er iøvrigt også med på et af “At the movies” video’er:

“We Don’t Need Another Hero” (fra Mad Max filmene):

Fantastisk fortolkning, og fantastisk udførelse af Ronnie Atkins som trods sin cancer-dom har formået at vise vejen for os alle. Det handler ikke om at have ondt af sig selv, det handler om at give det man har i sig – Det har Ronnie og “At the movies” sandelig gjort med stor tyk streg under!

Tak for det Björn, Linnea, Chris, Allan, Morten, Pontus & Pontus og ikke mindst til os selv som sætter pris for dette livsbekræftende projekt. Jeg er blevet gladere og mere optimistisk for den svensk / danske musikscene som klart viser at vi i Danmark absolut indeholder evnerne og talentet – Keep it simple, keep it natural and fuck the money! 🙂

We love it! – Især Linnea 😀

Navigate